Seas of Gold
Buy on iTunes Buy on Bandcamp

Release date : Jul. 10, 2014
Label : Independent.
Tracklist:
  1. Seas of Gold
  2. A Premonition
  3. My Bride in Sorrow

Share

facebooktwittergoogle plus
pinterest

Reviews (In Finnish):

Pohjoisesta melankoliasta on työstetty yhtä jos toistakin musiikin saralla, joten Mournful Lines ei varsinaisesti valloita neitseellisiä alueita, mutta ryhmän työn laatu on huomionarvoista. Vuoden takainen My Sweet Serpentine -EP nojaili vielä 70-luvun henkeen, mutta tuoreella kolmen biisin kiekolla tuulet puhaltavat osittain 80-luvun puolelta aina uudelle vuosituhannelle saakka.

Nimibiisistä yritetään puristaa kovasti hittiä, mutta palaset eivät tahdo oikein riittää loppuun saakka, joten lopputuloksena syntynyt siivu olisi kannattanut tipauttaa kylmästi pois EP:ltä. Sen sijaan hidastempoisempi ja tunnelmallisempi A Premonition taittuu jo huomattavasti luontevammin ryhmän käsissä. Vokalistin tyyli ja ryhmän soitto saavuttavat kuitenkin parhaimman tasapainonsa vasta My Bride in Sorrow -tunnelmoinnissa, jossa on hieman sellaista My Dying Bride -henkeä, siis muutenkin kuin nimensä puolesta. Soppaa hämmennetään vielä herkullisesti saksofoni-soololla, joka sopii yllättäen kuvaan kuin risti hautuumaalle. Mournful Lines on valinnan edessä, sillä edessä avautuu erilaisia reittejä ja vaihtoehtoja, eikä niistä jokaista kannata, tai edes voi, valita, mikäli tarkoitus on viedä omaa asiaa eteenpäin.

Mika Roth/Desibeli.net

———————————-

Oulun Mournful Lines soittaa Katatoniaa muistuttavaa hidasta ja melodista metallia. Soitto on kyllä taitavaa, mutta mukaan on ympätty liikaa eri soittimia ja miksaus jää laihaksi. Biisi on toimiva ja melodisesti oivaltava, mutta ei kovin dynaaminen; osiot toimivat paremmin erillisinä kuin kokonaisuutena. My Bride In Sorrow on lisäksi liian pitkä biisi, eivätkä kaksi täysin tarpeetonta saksofonisooloa mitenkään auta asiaa. Laulajan epävarma ja paikoin nuotin vierestä laulava ääni häiritsee kokonaisuutta. Kertosäe on kuitenkin erittäin hyvä ja tunnelmaa luodaan taitavasti.

Nuutti Heiskala/Soundi.fi